Konferencja online pt. ,,Najważniejsze aspekty w produkcji żywca wołowego”
MODR Warszawa Oddział Poświętne organizuje 3 grudnia od godziny 10.00 konferencję online pt. ,,Najważniejsze aspekty w produkcji żywca wołowego”. Zapraszamy hodowców bydła mięsnego, doradców i inne osoby zainteresowane produkcją wołowiny.
Bydło mięsne w Polsce stanowi niewielki ułamek w pogłowiu ogólnym bydła. Jednocześnie mamy ogromne możliwości produkcji żywca wołowego i wysokiej jakości wołowiny, lecz tego potencjału nie wykorzystujemy w pełni.
Do sprzyjających uwarunkowań rozwoju mięsnego użytkowania bydła należą: duży ale niewykorzystany potencjał łąk i pastwisk (TUZ), minimalne wymagania względem pomieszczeń inwentarskich, niskie zapotrzebowanie kapitałowe na infrastrukturę i zakup zwierząt (z wyjątkiem czystorasowych), niewielkie zapotrzebowanie na siłę roboczą, zróżnicowane wymagania paszowe.
Efektywna produkcja wołowiny powinna być oparta na racjonalnym żywieniu bydła opasowego, dobrej reprodukcji, wysokiej genetyce i zabezpieczeniu zwierzętom właściwych warunków utrzymania. Z pośród wszystkich kosztów jakie musi ponieść hodowca bydła opasowego, żywienie stanowi około 70 %.
Mamy nadzieję, że przekazana wiedza podczas naszej konferencji spełni Państwa oczekiwania i pozwoli podejmować właściwe decyzje na każdym etapie technologii produkcji żywca wołowego.
Udział w konferencji jest bezpłatny. W załączeniu karta zgłoszenia i program
Zainteresowanych prosimy o wypełnienie załączonej karty zgłoszenia i przesłanie jej skanu lub zdjęcia na adres
Wraz informacją o zakwalifikowaniu się otrzymacie Państwo link do konferencji. Bezpośrednia rejestracja rozpocznie się o godz. 9:30 w dniu konferencji.